torsdag 24. september 2009

Obligatorisk punkt av Nina


Min idè til utnyttelse av Nasjonalparkriket i framtiden:

Målgruppe:

Musikkfestival i Nasjonalparkriket.
En musikkfestival, som kunne foregått ca en uke midt på sommeren en gang der man kunne satt opp utescener i en nasjonalpark. Det kunne rullert mellom forskjellige nasjonalparker hvert år. Man kunne valgt ut enten en musikksjanger eller hatt et variert utvalg. Festivalen skulle hentet inn internasjonalt store artister og gitt litt større lokale band og artister muligheten til å opptre innimellom. Det må og være campingmuligheter det burde foregå i de mest sentrumsnære delene av nasjonalparken.


Det jeg ønsker å vise som eksempel er en Rock/metal festival.



Jeg har tenkt at festivalen kunne hete Mörcket Music, og jeg har her laget ett utkast til en logo.


Det første året kunne for eksempel festivalen forgått i Jotunheimen, der kunne man plukket ut ett av de stedene som er lettest å komme til og fra. For eksempel Gjende. Der skulle man brukt eksisterende utescene eller lagd en ny en for anledningen og sørget for gode muligheter for camping og annen overnatting etc. Dette må foregå midt på sommeren når det er varmt nok til å oppholde seg utendørs. Det neste året kunne man dratt til Rondane, etter der Reinheimen, Dovrefjell og tilslutt Breheimen som ekspempel på rekkefølge. Det som gjør at denne festivalen skiller seg ut fra andre festivaler med musikk i samme sjanger er omgivelsene musikken spilles i naturomgivelser som er unike, det kommer til å bli en spesiel opplevelse å høre på musikken mens man skuer ut over Gjendeosen, eller studerer naturen som er i området. Det blir og spesielt lys i fjellet, selv om man må ha kunstig lys på scenen, så blir det en spesiel stemning rundt det når det lyset som er ute skifter, dersom det er litt sent på om sommeren, så blir det ganske mørkt ute og det vil og gi en opplevelse man sent vil glemme.




Til denne festivalen skulle man skaffet noen store og internastionalt kjente rock/metal band og artister, som kunne kommet for å opptre over en periode på for eksempel 4 dager. Man kunne og gitt noen få større lokale and muligheten til å opptre på dagtid, men de største burde få de beste spilletidene.





Eksempel på band man kunne fått inn er: Metallica, ACDC, Iron Maiden, Turboneger, Satyricon, Blue October, Alice in Chains, Hammerfall, Arch Enemy, Scar Symmetry, Mayhem, Nightwish, Mötley Crue, The Craberries, Within Temptations, Ulver. Og i tilleg så skulle man som jeg tidligere har nevt hente inn de litt mer kjente lokale bandene.





På denne festivalen sitter man ute i naturen og hører musikken samtidig. Festivalen er mest egnet for de over 18år, siden det må være mulighet for alkoholservering der. Man hadde måttet satse stort på markedsføring ikke bare i Norge men og i andre land spesielt utover i Europa siden det er stor interesse for denne typen musikk og festivaler lengre sør i europa.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar